У ЦВК відкрили Центр управління навчанням учасників виборчих процесів

У ЦВК відкрили Центр управління навчанням учасників виборчих процесів

Укрінформ
У приміщенні Центральної виборчої комісії відкрили спільний Центр управління навчанням учасників виборчих процесів (Тренінговий центр) ЦВК та Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) за підтримки Бюро у справах Європи і Євразії, Агентства США з міжнародного розвитку (USАID) та уряду Канади.

Про офіційне відкриття повідомив на прес-конференції голова ЦВК Михайло Охендовський

"Я з гордістю констатую - ми це зробили і центр з сьогоднішнього дня розпочинає свою роботу. Ключова мета - максимально якісний рівень підготовки членів виборчої комісії усіх рівнів. Фукціонування центру відкриє нові можливості не лише для навчання членів виборчих комісій, а й для ефективного підвищення кваліфікації працівників Секретаріату Комісії, Служби розпорядника Державного реєстру виборців", - сказав Охендовський.

За його словами, тренінговий центр працюватиме 5 днів на тижень по 8 годин на добу. Перший захід - це навчання членів окружних комісій, які готуватимуть призначені на 17 липня проміжні вибори народних депутатів України в окремих виборчих округах.

Охендовський зауважив, що ЦВК  ставить перед собою амбітну мету - найближчим часом стати одним із регіональних лідерів з організацїї обміну досвідом. Відкриття Центру дасть можливість запрошувати на навчання в Україну колег із виборчих органів з інших країн, проводити з ними інші спільні заходи, що розширюватиме міжнародне співробітництво Центральної виборчої комісії в питаннях адміністрування виборів.

У свою чергу в.о обов'язки директора Регіональної місії офісу демократії Агентства США з міжнародного розвитку (USАID) Джон Пеннел повідомив, що Агенство вже уклало нову угоду про співпрацю з IFES стосовно здійснення програм в Україні. І зазначена угода забезпечить продовження програм в Україні ще на 4 роки.  

Відкриття Тренінгового центру ЦВК сприятиме підвищеню професіоналізму організаторів виборчого процесу по всій території України, зауважив в. о. директора програм IFES в Україні Гіоргій Кобахідзе. Він пообіцяв, що IFES і надалі пладно співпрацюватиме з українськими партнерами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-