Коцаба не мав статусу журналіста - обвинувачення

Коцаба не мав статусу журналіста - обвинувачення

Укрінформ
Обвинувачення заявляє, що Руслан Коцаба, якого звинувачують у державній зраді, називав себе журналістом без жодних підстав.

Про це в Івано-Франківську під час судових дебатів заявив представник обвинувачення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коцаба на момент створення відеозвернення до Президента у 2015 році офіційно не мав статусу журналіста і не перебував у трудових відносинах з жодним ЗМІ. Коцаба безпідставно представлявся журналістом каналу «112 Україна», - повідомив представник обвинувачення.

За його словами, під час судового слідства прокуратура встановила, що Руслан Коцаба працював до 31 грудня 2014 року стрінгером (позаштатним журналістом – ред.) на каналі «112 Україна», після чого трудову угоду з Коцабою керівництво каналу не продовжило. Жодної угоди про співпрацю не підтвердив і телеканал ЗІК.

Обвинувачення зазначає, що Незалежна медіа-профспілка України офіційно повідомила про те, що «жодного рішення стосовно Руслана Коцаби не приймала», а у Національну спілку журналістів Коцаба не вступав.

Нагадаємо, торік у січні Руслан Коцаба оприлюднив відеозвернення до Президента України «Я проти мобілізації» і закликав українців відмовлятися від служби у ЗС України. У відеозверенні Коцаба називав себе журналістом каналу «112 Україна». СБУ звинуватила Коцабу в державній зраді і відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.111 КК України та ч.1 ст.114-1 КК України.

Справа Руслана Коцаби має обсяг у 7 томів. Суд заслухав 43 свідків. Коцабі загрожує 15 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-