Адвокат Ставицького оголосив відвід судді через блог Лещенка

Адвокат Ставицького оголосив відвід судді через блог Лещенка

Укрінформ
Судді Солом'янського райсуду Ірині Усатовій, яка розглядає скаргу захисту екс-міністра Едуарда Ставицького про закриття або направлення до суду кримінальної справи щодо нього, оголосили відвід.

Відповідне клопотання озвучила під час сьогоднішнього судового засідання адвокат екс-міністра Інна Рафальська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Своє клопотання адвокат обгрунтувала наявними сумнівами стосовно неупередженості судді, які виникли після того, як народний депутат Сергій Лещенко після відвідання попереднього судового засідання, написав блог в «Українській правді» під назвою «Новий договорняк. Спасти соратника Януковича».

«У зазначеному повідомленні Лещенко поширив недостовірну інформацію про головуючу суддю у справі - Усатову Ірину Анатоліївну і закликав до перешкод у розгляді справи... Слідчий суддя не може брати участь у кримінальному провадженні за наявності обставин, коли є сумніви в неупередженості судді внаслідок неправомірного тиску народного депутата Сергія Лещенка», - зазначила адвокат.

У свою чергу прокурор в цій справі Валерій Зимогляд заявив клопотання про те, аби повернути заявнику скаргу щодо зобов'язання Генпрокуратури закрити кримінальну справу щодо Ставицького або скерувати її до суду. Він також зазначив, що ця скарга має розглядатися за місцем знаходження ГПУ - в Печерському районному суді міста Києва.

Наразі Єдина автоматизована система має обрати суддю, котра має розглянути скаргу адвоката Рафальської про відвід судді Усатової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-