У Полторака кажуть, що відповідь на дивізії РФ біля кордону вже є

У Полторака кажуть, що відповідь на дивізії РФ біля кордону вже є

Укрінформ
Розміщення Росією на кордоні з Україною такої кількості своїх військових і техніки не було прогнозованим, однак Київ уже з початку АТО почав проводити відповідні дії.

Про це у середу заявив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, чи має намір оборонне відомство реагувати на розміщення Росією 3-х розгорнутих дивізій на східних кордонах України.

«Росія може вчиняти як завгодно. Ми не чекали на можливе розміщення такої інфраструктури на наших кордонах, але розпочали діяти відповідно вже з початку АТО. Я не можу конкретизувати зараз, які проекти вже здійснюються, але вони є. У нас створено багато нових підрозділів, які будуть розміщуватися там, де для держави існує найбільша небезпека», - зауважив  Долгов.

Військовий керівник також зазначив, що Україна має намір розшити мережу тренувальних центрів, де українські військовослужбовці навчаються за стандартами НАТО.

«Після відомих подій на полігоні «Широкий Лан», що на Миколаївщині, ми розпочали там будівництво нової інфраструктури. Це не виключає того, що ми продовжуємо розвиток навчального центру на полігоні у Яворові, де також ведеться будівництво», - зауважив заступник міністра.

Він повідомив, що українська сторона має намір підготувати за допомогою іноземних фахівців 105 кваліфікованих інструкторів з числа українських військовослужбовців уже до кінця поточного року.

«Ці інструктори будуть активно використовуватися для тренувань українських військових за тими самими стандартами НАТО, про які ми сьогодні так багато чуємо», - сказав Долгов.

Фото на першій сторінці: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-