У черзі на житло - 44 тисячі військових

У черзі на житло - 44 тисячі військових

Укрінформ
Нині в черзі на отримання житла перебуває понад 44 тисячі військовослужбовців.

Про це в середу під час брифінгу в Міноборони заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні в черзі на отримання житла перебуває понад 44 тисячі військовослужбовців. Без вирішення соціальних питань реформувати армію і підвищити боєздатність Збройних сил України, довести їх до рівня кращих стандартів країн НАТО і забезпечити сумісність з ними буде дуже важко», - наголосив Долгов.

Він зауважив, що, навіть за умови збільшення фінансування з боку держави на потреби Збройних сил, подолати та вирішити всі проблеми протягом «одного, двох або навіть трьох років» є дуже складним завданням. Долгов додав, що першочергову увагу військове відомство приділяє забезпеченню житлом родин загиблих в АТО військовослужбовців та інвалідів воєнних дій.

Присутні на брифінгу фахівці Міністерства оборони навели статистику, за якою станом на сьогодні на квартирному обліку перебуває 162 сім'ї загиблих військовослужбовців. У 2016 році житлом забезпечені 42 таких родини. Усього за час проведення АТО житлом забезпечені 130 родин загиблих військовослужбовців.

Одночасно, як зауважили експерти, триває робота із забезпечення житлом учасників АТО. У поточному році житло отримали 163 таких військовослужбовці, в тому числі двоє з них ті, хто отримав важкі поранення.

Протягом усього періоду проведення АТО з фондів Міністерства оборони житло виділено 502 учасникам АТО, в тому числі 29 з яких отримали важкі поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-