Діаспора допоможе відкрити центр реабілітації військових на Прикарпатті

Діаспора допоможе відкрити центр реабілітації військових на Прикарпатті

Укрінформ
Поранені бійці АТО та майданівці облаштували на Прикарпатті реабілітаційний центр, що так і називається «Реабілітаційний центр руками поранених».

Ідея подібного закладу виникла у керівника Михайлівського Руху Ігоря Чернецького під час боїв під Дебальцево, пише Galka.If.Ua.

«Бачив стан, у якому перебували хлопці. Розумів, що вони колись з війни повернуться», – цитує видання ініціатора створення центру.

Команда однодумців вивчала українське законодавство - все, що слід знати для того, аби відкрити такий центр. Потім шукали приміщення. Серед пропозицій було місце у селі Клубівці Тисменицького району - поблизу будинку священика на краю населеного пункту.

«Стан будинку був жахливим, за часів незалежності там ніхто не жив. Тепер там завершують внутрішні роботи, тож найближчими днями туди зможуть заїхати перші бійці – 10-11 осіб... Реабілітація буде фізична, творча та психологічна», – розповів Чернецький.

За його словами, в центрі зможуть проходити реабілітацію близько 20 людей. Перший заїзд буде пробним. Спочатку кілька чоловік займатимуться фізичною реабілітацією. Для них також підготували туристичні маршрути.

Наступний центр відкриють за селом Грабівка, Калуський район. Якщо все буде добре, то заїзди розпочнуться із червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-