Волонтер Яна Зінкевич готується стати матір’ю

Волонтер Яна Зінкевич готується стати матір’ю

Фото
Укрінформ
Волонтер Яна Зінкевич, яка 5 грудня потрапила в аварію поблизу Дніпропетровська й отримала переломи ребер і хребта, успішно реабілітувавшись після операції в Ізраїлі, готується стати матір’ю.

Про це під час прес-конференції, на якій була присутня й сама Яна, сказав екс-радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Трейгерман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Яна руйнує всі медичні канони. У перший раз тим, що змогла самостійно встати на ноги і піти менш як через півроку після ДТП. Зараз вона знову здивувала всіх і дала шанс багатьом повірити в неможливе", - сказав Трейгерман.

За його словами, ізраїльським лікарям вдалося не тільки врятувати постраждалу в ДТП дівчину, повернути їй можливість рухатися, а й допомогли стати матір'ю. Медики допомогли зберегти репродуктивну функцію у прикутої до ліжка дівчини, хоч і були здивовані тим, що в такий короткий термін після аварії їй вдалося завагітніти.

Як сказала сама Яна, стати матір'ю мріяла давно, а вагітність настала практично відразу після страшної ДТП.

Фото: Микола М'якшиков/Укрінформ

За прогнозами медиків, Яна чекає дівчинку. Разом зі своїм хлопцем вони вирішили назвали дитину Богданою.

Наразі курс реабілітації Зінкевич як спинальної пацієнтки є помірним, аби виношування дитини пройшло нормально. Пологи будуть восени, а враховуючи травми, яких зазнала Яна, їй робитимуть кесарів розтин.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня Яна Зінкевич повернулася в Україну. Засновниця медичного батальйону "Госпітальєри" 20-річна Яна 5 грудня потрапила в аварію поблизу Дніпропетровська. Вона отримала переломи ребер і хребта. Її доправили в обласну лікарню, а після стабілізації стану - літаком в Ізраїль, де прооперували й поставили на хребті спеціальні титанові пластини. У лютому 2016 року вона повернулась в Україну. 5 березня знову поїхала до Ізраїлю на другий етап реабілітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-