Сестра Савченко розказала, як родина відзначить день народження Наді

Сестра Савченко розказала, як родина відзначить день народження Наді

Ексклюзив
Укрінформ
Мама незаконно засудженої в Росії української льотчиці Надії Савченка Марія Іванівна поїхала до Новочеркаська, щоб зустрітися з донькою у день її народження, а сестра Віра планує завтра увечері організувати на Поштовій площі запуск китайських ліхтариків як дороговказ в Україну.

Про це Віра Савченко розповіла у вівторок в ексклюзивному коментарі Укрінформу.   

"Мама поїхала до Наді - їй повинні дозволити зустріч, бо це новий місяць, і по закону побачення має бути, - а я ні, бо мені трохи небезпечно туди їхати. Я завтра увечері організую на Поштовій площі запускання китайських ліхтариків, які піднімуться в небо і будуть ніби доровказом в Україну.  Діти зробили дуже багато - дві коробки - лелек-орігамі, їх можна буде поприв'язувати до ліхтариків. Я сьогодні зроблю афішу, поширю у Facebook і запрошу всіх бажаючих завтра відсвяткувати день народження Наді", - сказала Віра Савченко.

Вона додала, що найбажаніший подарунок для Наді  - це слова: "Ти їдеш в Україну".

У відповідь на запитання, де її сестра бере сили, аби вже більш як два роки так гідно триматися, Віра Савченко зазначила, що Надії додає наснаги "підтримка українського народу,  українців по всьому світові і те, що ми своїх не кидаємо".

"Коли люди відчувають підтримку, відчувають, що за них борються, то вони повертаються з того світу.  Як сказали воїни: "Якщо нас чекають, то ми повертаємося з мертвих". Тут те саме працює. Яка істота на цій планеті не вміє відчувати любов? Всі домагаються Надіного звільнення - і Надя сама своїми голодними страйками, і мама колотить усіх політиків, тому, я думаю, що ми врешті-решт, цього доб'ємося", - вважає Віра Савченко.

Вона не стала прогнозувати, коли Надія може повернутися в Україну, а зауважила, що "наш президент про щось домовляється, про щось заявляє, Кремль уже не спростовує, як це було рік чи два назад, тож варто вірити, що робота ведеться".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-