У справі

У справі "діамантових прокурорів" допитали нардепа Костянтиновського

Укрінформ
Народного депутата України В'ячеслава Костянтиновського допитали у справі "діамантових прокурорів".

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Засідання по справі "діамантових прокурорів" підходить до кінця. У зал суду повинні були прибути для допиту чотири свідки, але з'явилося лише двоє, серед них був і народний депутат України В'ячеслав Костянтиновський. Зокрема його допитували більше години, спочатку він надав свою версію подій, а потім вже відповідав на питання захисту та прокуратури. Також на засідання прийшли люди, які починали цю справу, це Віталій Касько і Давид Сакварелідзе", – йдеться у повідомленні.

Екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе прокоментував проведення судового процесу: "Задоволений або не задоволений судовим процесом, буде цинічно говорити, що задоволений, оскільки всі ті люди, які займалися розслідуванням цієї справи, або звільнені, або на них заведені кримінальні справи, або їх шантажували обшуками і підозрами, або вони знаходяться під терором, або поза штатом".

Сакварелідзе зазначив, що "у нас є людський, професійний, громадський обов'язок підтримувати наших прокурорів, їх сьогодні двоє лишилося на процесі, які сміливо і на високому рівні підтримують держобвинувачення і продовжують вірити в нову Україну".

Як повідомляв Укрінформ, суд 21 березня почав розгляд по суті справи "діамантових прокурорів".

За даними слідства, екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і колишній перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін змовилися й отримали хабар у розмірі 3,150 млн грн. Під час обшуків у них було виявлено понад $500 тис. готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурорів стали називати "діамантовими".

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Корнійця і Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс необхідну суму застави і був випущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн грн. Він її вніс і знову вийшов з СІЗО. Корнієць вийшов з СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-