Під Києвом реконструювали бій УПА з німцями

Під Києвом реконструювали бій УПА з німцями

Укрінформ
Під Києвом, уперше від початку війни на сході, зібралися військові реконструктори. Повноцінний бій для глядачів вони покажуть у Пирогові в неділю.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За сценарієм, загін УПА хитрощами заманив ворога в засідку і знищив його. Побитий і знесилений 16-річний повстанець, який потрапив у полон, веде німецький загін у ліс. Його примушують показати табір Української повстанської армії. Натомість хлопець виводить ворога прямісінько у засідку. Партизани зустрічають німців гарматою і щільним вогнем з рушниць.

Саме так, у боях, переконують реконструктори, бійці УПА і здобували зброю. "УПА я відтворюю з 2009 року. Багато нового для себе відкрив. У 2014 році поїхав на схід допомагати нашим хлопцям", - розповів один із учасників реконструкції.

Тут немає бійців Червоної Армії. І, як жартують учасники цього бою, цей сценарій можуть не зрозуміти ті, хто виріс на старих радянських фільмах про війну. Але реконструктори вирішили відтворити хоча б один із тисяч боїв, які з німецькими окупантами провела УПА, пояснюють учасники дійства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-