Аваков нагородив пістолетами учасників бою під Семенівкою

Аваков нагородив пістолетами учасників бою під Семенівкою

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив іменні пістолети 11 нацгвардійцям, які брали участь у бойовому зіткненні 5 травня 2014 року з бойовиками Гіркіна під Семенівкою на Донбасі.

Церемонія урочистого вручення нагород відбулася в четвер на полігоні Нацгвардії у селі Старе Київській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з командувачем Нацгвардії прийняли рішення, що, оскільки сьогодні річниця першого такого жорсткого бойового зіткнення, буде правильно тут відзначити цю дату і нагородити тих хлопців, які пройшли цей дворічний непростий шлях разом з нами, - ветеранів "Омеги", - сказав Аваков.

Наказом міністра внутрішніх справ України іменною вогнепальною зброєю було нагороджено 11 бійців, які увійшли до складу новоствореної бригади легкої піхоти Нацгвардії. Ще 13 осіб за наказом командувача Нацгвардії отримали позачергові військові звання і відомчі медалі.

За словами Авакова, бій під Семенівкою започаткував контрнаступальну операцію українського угруповання під Слов'янськом у 2014 році, "по суті заклав основу звільнення Красного Лимана, взяття в кільце Слов'янська і потім подальших атак через Миколаївку, звільнення Слов'янська і так далі".

Аваков відзначив, що командувач НГУ генерал Юрій Алеров керував тим боєм під Семенівкою 5 травня з позивним "Карпати".

"Генерал Алеров тоді керував цим боєм 5 травня на самому передовому посту. І значною мірою те, що ми зазнали дуже незначних втрат (3 вбитих проти 40 ліквідованих бойовиків - ред.), це його заслуга як командира, в тих умовах, коли у нас так мало було в руках (сучасної зброї і військової техніки - ред.)", - сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-