Росія у Каннах

Росія у Каннах "відбілить" себе на мільйон євро - Халпахчі

Укрінформ
Україна неадекватно реагує на промоцію, яку готується влаштувати собі Росія на Каннському кінофестивалі, що відкриється 11 травня.

Таку думку висловив генеральний директор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі під час прес-конференції, присвяченої організації Українського павільйону на Кіноринку в Каннах. 

"Український павільйон у Каннах - це дійсно як посольство. Але Держкіно здебільшого має право виділяти кошти на кіновиробництво і дуже обмежені кошти у нас на розповсюдження фільмів... Тим часом не секрет, і це, наприклад, у мене викликає обурення, бо "Містралі" відбили, щоб Франція не продавала Росії, але Каннський ринок цього року покритий  росіянами. Вони витратили на це мільйон євро - для того, щоб себе якось "обілювати" в Каннах. І це велика проблема, бо треба якось їм протистояти. Я сподіваюсь, що ми все ж таки нашими невеличкими зусиллями зможемо показати, що Україна - це не Росія", - зазначив Халпахчі. 

Голова Держкіно Пилип Іллєнко уточнив, що вони виділяють на організацію роботи Українського павільйону 400 тисяч гривень. 

"Насправді весь бюджет Держкіно на проведення кінозаходів - це підтримка фестивалів, які відбуваються в Україні, і наших активностей за кордоном - складає приблизно 3 мільйони гривень. Це для порівняння з масштабом цифр, які витрачає наш, умовно кажучи, сусід на подібні речі", - сказав Іллєнко.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-