Адвокат не знає, чого ще чекати від суду над Карпюком-Клихом

Адвокат не знає, чого ще чекати від суду над Карпюком-Клихом

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат Марина Дубровіна назвала "нез'ясовним" рішення судді відкласти дебати на процесі Карпюка-Клиха на 5 травня через "неявку адвокатів за призначенням".

Про це вона розповіла в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу.

"Сьогодні відвідала в СІЗО Станіслава Клиха. І продовжую готуватися до дебатів, перенесених на завтра, 5 травня, 11:00. Щодо позиції судді, який намагається все-таки призначити на процес двох нових адвокатів в обхід тих, що є, то пояснити її ніяк не можу", - сказала Дубровіна.

Суддя Вахіт Ісмаїлов перед самими дебатами призначив підсудним двох нових адвокатів. Проте "адвокати за призначенням" відмовилися входити у справу окрім волі "адвокатів за угодою". В середу вранці, відкривши засідання, суддя Вахіт Ісмаїлов оголосив, що оскільки новопризначені ним адвокати, нібито "порушуючи закон", відмовилися прийняти захист, він прийме заходи до призначення інших. Насправді адвокатській етиці, практиці, що склалася, і закону суперечить якраз рішення судді.

Марина Дубровіна розповіла Укрінформу, що якийсь час назад в Росії вже були спроби призначати адвокатів на суд в обхід адвокатів за угодою. Проте Федеральна адвокатська палата тоді твердо виступила проти цього, і такі випадки припинилися.

Російське звинувачення звинувачує Карпюку і Клиха у вбивстві 30 військовослужбовців і замаху на життя ще 15 солдатів, які вони, нібито, вчинили у складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995-го в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. "Меморіал" визнав обох політв'язнями.

Фото: facebook.com/marina.dubrovina.7

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-