Орландо Блум на Донбасі був майже на передовій - ЮНІСЕФ

Орландо Блум на Донбасі був майже на передовій - ЮНІСЕФ

Укрінформ
Посол доброї волі ЮНІСЕФ, відомий голлівудський актор Орландо Блум відвідав Східну Україну, де понад півмільйона дітей потребують допомоги, з метою "підняття обізнаності про глобальну кризу освіти, яка зачепила дітей в надзвичайних ситуаціях гуманітарного характеру".

Про це повідомляє на своєму сайті Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ).

"Блум відвідав навчальні класи, які зазнали обстрілу лише в 3 км від передової лінії конфлікту, який розпочався  понад 2 роки тому. Близько 580 тис. дітей потребують термінової допомоги та понад 230 тис. дітей змушені були залишити свої домівки. Майже кожна п’ята школа чи дитячий садок в регіоні були пошкоджені чи зруйновані та близько 300 тис. дітей потребують термінової підтримки у продовженні  їх навчання", - йдеться у повідомленні.

ЮНІСЕФ надав допомогу у відновленні 57 шкіл, передав дітям сотні тисяч підручників, надав психологічну підтримку та організував для них додаткові навчання.

"Освіта надає дітям у Східній Україні цеглини для відновлення своїх життів в обстановці безпеки та підтримки. Кожна дитина, яка опинилася у надзвичайній ситуації гуманітарного характеру, заслуговує на шанс на світле майбутнє", - наголосив Орландо Блум.

Як зазначили в ЮНІСЕФ, на Всесвітньому гуманітарному саміті у Стамбулі, який відбудеться за 3 тижні, засновано новий фонд "Освіта не може чекати" (Education Cannot Wait ), спрямований на забезпечення доступу дітей у надзвичайних ситуаціях до освіти. Планується, що фонд зможе зібрати 4 млрд дол. США для того, щоб охопити 13,6 млн дітей протягом 5 років та 75 млн дітей – до 2030 року.

Нагадаємо, новина про те, що посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум відвідав Донбас, підірвала мережу 27-го квітня ввечері. Приїзд актора не афішувався задля безпеки. Орландо Блум є послом доброї волі UNICEF - куратором у сфері освіти. Він проїхав за маршрутом Слов’янськ-Краматорськ-Cвятогірськ-Cвітлодарськ.

Фото: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-