Нардеп пояснила, чому субсидії дешевші за покриття дефіциту

Нардеп пояснила, чому субсидії дешевші за покриття дефіциту "Нафтогазу"

Укрінформ
Дефіцит "Нафтогазу" у 2014-му перевищив 100 мрд грн, а кошти на субсидії цьогоріч – 35 млрд.

Про це в ефірі "5-го каналу" розповіла народний депутат від БПП, заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольга Бєлькова.

"Тим, хто хвилюється, що субсидій багато, я нагадаю, що у 2014 році ми проголосували за покриття дефіциту "Нафтогазу" 100 і більше мільярдів гривень. Сьогодні при всіх розрахунках субсидія становить 35 мільярдів і не більше. Я розумію, що є недолугість у цій системі субсидій, я також закликаю уряд, щоб частина грошей була спрямована на те, щоб дати людям фактично можливість зекономити, це стосується лічильників", – заявила Бєлькова.

За її словами, єдина ціна на газ – це правильний шлях. Водночас депутат висловила застереження, щоб це не стало єдиною реформою, яка забезпечує певний баланс на ринку.

"Ми на комітеті заслухали ситуацію, що коли були маніпуляції з нормами споживання, деякі люди, яким вже були встановлені лічильники – вони їх руйнували, тому що їм невигідно було так платити. Але ця система сьогодні буде змінена, і ми найдемо компроміс між усіма фракціями для того, щоб дійсно всі квартири і всі оселі були облаштовані лічильниками", - додала нардеп.

Як раніше повідомляло агентство, відсьогодні в Україні здорожчали газ та електрика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-