Адвокат Кольченка підтвердила підписання документів на екстрадицію

Адвокат Кольченка підтвердила підписання документів на екстрадицію

Укрінформ
Незаконно засуджені в Росії громадяни України Олег Сенцов і Олександр Кольченко справді підписали документи, необхідні для екстрадиції в Україну.

Про це повідомила адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна, передає «Эхо Москвы».

За її словами, документи були підписані ще на початку квітня і нині мали надійти до Мін'юсту. Однак відомство офіційно це поки що не підтверджує.

Сидоркіна також припустила, що документи для екстрадиції підписали також українці Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко.

Нагадаємо, про те, що Сенцов і Кольченко підписали документи на екстрадицію, повідомив журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк.

Пізніше в коментарі під цим постом мати Геннадія Афанасьєва зазначила, що її син також підписав документи на видачу.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий суд у Ростові-на-Дону засудив кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно за "підготовку терактів". Кримський активіст Геннадій Афанасьєв також засуджений у «справі Сенцова-Кольченко» і відбуває покарання у виправній колонії в Сиктивкарі. Російський «Меморіал» визнав кримчан політв'язнями.

11 березня Мін'юст РФ підтвердив отримання звернення від української сторони про передачу режисера Олега Сенцова і ще трьох засуджених у Росії українських громадян.

9 квітня стало відомо, що Верховний суд Росії розгляне подання Мін'юсту РФ і Федеральної служби виконання покарань про передання Україні "для відбування покарання" засуджених Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Юрія Солошенка.

Раніше документи, необхідні для екстрадиції на батьківщину, заповнила незаконно засуджена в Росії народний депутат України Надія Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-