ДСНС отримала літак Ан-26 медичного призначення

ДСНС отримала літак Ан-26 медичного призначення

Фото, відео
Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій отримала відремонтований літак Ан-26, обладнаний сучасним медичним обладнання австрійського виробництва, для евакуації постраждалих в надзвичайних ситуаціях.

Відремонтований літак в п'ятницю керівництву ДСНС передав генеральний директор державного підприємства "Заводу 410 ЦА" Сергій Подрєза, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно по указу Президента торік уряд України виділив 62 мільйона гривень Державній службі з надзвичайних ситуацій, щоб сьогодні служба отримала літак Ан-26 в медичному варіанті. На цьому літаку встановлено сучасне австрійське медичне обладнання, яке відповідає всім міжнародним нормам і дозволяє підтримувати стан здоров'я поранених і потерпілих, які будуть евакуйовуватись цим літаком", - сказав голова ДСНС Микола Чечоткін.

За його словами, було проведено капітальний ремонт всіх вузлів та агрегатів цього літака, встановлено новітнє авіаційне обладнання, яке дозволяє здійснювати польоти за кордон, а також обладнання, яке унеможливлює зіткнення з іншими повітряними суднами.

Голова ДСНС повідомив, що ремонтні роботи і роботи по встановленню новітнього устаткування і медичного обладнання тривали протягом 5 місяців.

Чечоткін додав, що найближчим часом літак буде "поставлений в бойовий розрахунок, який виконуватиме завдання за призначенням".

"Я дуже гордий, що на озброєнні у нас тепер є ще й літак медичного призначення. Такий літак нам надасть змогу саме рятувати життя людей", - зазначив командир спеціального авіаційного загону ДСНС полковник Іван Коробка.

Водночас Чечоткін додав, що ДСНС для виконання завдань щодо надання медичної допомоги і евакуації постраждалих необхідно ще, як мінімум, один вертоліт і один літак.

Фото, відео: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-