Повернення Савченко: ціна питання - 30 тисяч рублів

Повернення Савченко: ціна питання - 30 тисяч рублів

Укрінформ
Російська сторона наполягає, що повернути в Україну народного депутата України Надію Савченко зможуть лише як мінімум після сплати присудженого їй штрафу у розмірі 30 тисяч рублів.

Про це її сестра Віра Савченко заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"...Її змушують сплатити штраф за 30 тис. рублів за незаконний перетин російського кордону, без цього її не повернуть", - сказала Віра Савченко.

Водночас вона не змогла уточнити, чи заборонила їй Росія в'їзд на свою територію. "Тут питання відкрите лишається. Я без проблем їздила. Росія – це та країна, яка робить все по дзвінку і зверху, тому я не знаю. Якщо на політичному рівні вирішується Надине питання, якщо вірити президентам, які там якісь знайшли алгоритми, то, можливо, принаймні до Наді вже не треба буде їздити, принаймні мені хочеться в це вірити", - заявила Віра Савченко.

Як повідомлялося, сьогодні адвокати Савченко заявили про початок екстрадиції Надії Савченко в Україну.

Раніше сестра Савченко Віра заявила, що Надії видали пакет документів, необхідних для екстрадиції в Україну.

Адвокати Савченко припускали, що льотчиця може повернутися в Україну у другій половині травня.

Президент України Петро Порошенко раніше заявляв, що очікує повернення Савченко в Україну протягом декількох тижнів. Порошенко зазначив, що узгодив з президентом РФ Володимиром Путіним алгоритм звільнення льотчиці.

Нагадаємо, 22 березня Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму. Вирок набув чинності 5 квітня, а наступного дня Савченко розпочала сухе голодування, яке тримала до 19 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-