ГПУ передала до суду обвинувачення щодо тітушки-ката

ГПУ передала до суду обвинувачення щодо тітушки-ката

Укрінформ
Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінального провадження за підозрою одного з «тітушок» у пособництві незаконному позбавленню волі потерпілого, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань в період протестних акцій.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено розслідування кримінального провадження за підозрою одного з «тітушок» у пособництві незаконному позбавленню волі потерпілого, вчиненому з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а саме у сприянні вчиненню вказаного злочину іншими співучасниками, наданням засобів та усуненням перешкод вчинених в період протестних акцій, тобто злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 146 КК України», - йдеться у повідомленні.

27 квітня обвинувальний акт спільно з угодою між підозрюваним та потерпілим про примирення для розгляду направлені до Дарницького районного суду м. Києва, тобто за місцем вчинення кримінального правопорушення.

Наразі триває досудове розслідування стосовно іншого підозрюваного за цим фактом пособництва у викраденні та катуванні людини, тобто злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України.

У ГПУ додали, що Управління спеціальних розслідувань продовжує розслідування кримінальних проваджень за фактами нападів «тітушок» на учасників акцій протесту та окремих громадян, викрадення активістів та катувань, у тому числі вчинених представниками угруповання «Оплот» під керівництвом Жиліна Є.В., (оголошений в розшук), а також щодо організаторів цих злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-