У Харкові спонсора

У Харкові спонсора "ЛНР" звільнили просто із зали суду

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова засудив громадянина України, який підтримував терористичну організацію "ЛНР", до двох років позбавлення волі, але звільнив його в залі суду з урахуванням того, що він вже відбув такий термін під вартою у СІЗО.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у суді.

"Доведено, що підсудний підтримував зв'язки з конкретними бойовиками з "ЛНР". Навесні 2015 року він на їх прохання за свої гроші купив радіостанції і блоки управління на автомобіль "УАЗ-Хантер", до речі, викрадений зі Збройних сил України, і узяв на себе переправлення устаткування у Луганську область. Він також  перераховував гроші на мобільні телефони бойовиків, організовував постачання одягу, підбирав людей для дестабілізації обстановки у Харківській області, встановлював шляхи завезення на Харківщину зброї і бойових припасів, зберігав удома гранату", - зазначили в суді.

Підсудний, як стало відомо, також нелегально займався виробництвом горілки,  придбавав підробні акцизні марки.

"Підсудний визнав себе винним і розкаявся у вчинених кримінальних злочинах. Суд призначив йому 2 роки позбавлення волі без конфіскації майна. Цей термін співпав з його досудовим утриманням під вартою(з 21.04.2015 р. до 25.04.2016 р.), внаслідок чого засудженого було звільнено у залі суду", - додали у суді.

Як стало відомо, суд залишив підсудному у якості покарання виплату штрафу у 17 тис. грн і оплату судової експертизи - 5 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-