Шустер з однодумцями створює Комітет порятунку свободи слова

Шустер з однодумцями створює Комітет порятунку свободи слова

Укрінформ
Група журналістів, громадських діячів і народних депутатів заявили про створення Комітету порятунку свободи слова в Україні.

Про це заявив журналіст і телеведучий, співвласник телеканалу 3S.tv Савік Шустер на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У країні дуже багато проблем і про них треба розповідати, як би владі це було не неприємно. Тому я вважаю, що треба створити громадську організацію, яка реально захищатиме свободу слова, яка є однією з несучих стін демократичного і вільного суспільства, якого ми прагнемо", - сказав Шустер.

За його словами, анулювання його дозволу на роботу в Україні було здійснено з порушенням законів. "Призупинення цього рішення - це як припинення вогню. Чи готується влада до нової атаки? Але нам точно треба готуватися до нової оборони", - наголосив Шустер.

Зокрема, у заяві щодо створення Комітету наголошується, що це відповідь на випадки тиску на журналістів і вільні медіа.

"Ми переконані, що ситуація з Шустером - не просто тривожний знак для всієї медіаспільноти, це вирішальний рубікон для кожного з нас, що може стати точкою неповернення. Щоб не допустити цього, сьогодні ми створюємо Комітет порятунку свободи слова, куди входять журналісти, громадські та державні діячі, народні депутати, для яких демократичні цінності - не просто красиві гасла", - йдеться у заяві.

Учасники новоствореного об'єднання також просять Президента, Прем'єр-міністра та Голову Верховної Ради вжити всіх можливих заходів, аби припинити тиск на канал Шустера 3S.tv.

Як повідомляло агентство, 25 квітня гендиректору ТОВ "Савік Шустер Студія" Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні на тій підставі, що він нібито надав неправдиві дані про відсутність кримінальних справ щодо нього і судимостей. Згодом це рішення призупинили до з'ясування обставин справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-