Російська сторона заважає процесу розмінування на Донбасі - Пристайко

Російська сторона заважає процесу розмінування на Донбасі - Пристайко

Укрінформ
Російсько-сепаратистські сили, які діють на сході України, продовжують обстріли місць, де реалізуються заходи з розмінування території з метою убезпечення населення від вибухонебезпечних предметів.

Про це заявив, виступаючи на засіданні РБ ООН у четвер, заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми глибоко занепокоєні тим, що незаконні формування продовжують обстріл Збройних сил України і цивільних об'єктів, зокрема, в тих районах, де має проводитись розмінування. Ми маємо намір розмінувати ці райони, залучити фахівців", - зауважив український представник.

Він також підкреслив, що загалом стан у сфері безпеки у східних регіонах України не покращується, а мінські домовленості не виконуються. Пристайко нагадав про те, що представники так званих ДНР/ЛНР взяли патруль ОБСЄ в полон. "Пан Захарченко відкрито загрожував відкрити вогонь по спостерігачам, якщо вони просуватимуться далі в Луганську область", - зазначив він.

У цьому зв'язку представник України закликав, передусім, російську сторону і підтримуваних нею сепаратистів до виконання Мінських угод, наголосивши, що українська сторона продовжує бути прихильною цьому процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-