Активісти просять не квапитись із призначенням керівників Держгеонадр

Активісти просять не квапитись із призначенням керівників Держгеонадр

Укрінформ
Кадрові призначення в Держгеонадрах та інших державних установах треба проводити після вступу у дію закону про держслужбу.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі заступник голови Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів Валерій Чорний.

"Ми дізнались із закритої інформації, що є конкретна людина, яка вже пройшла співбесіду на посаду керівника. Не буду називати прізвища, бо ми не хочемо будь-кого очорнити, ми хочемо показати неправильність системи, яка діє. Ми хочемо запровадити контроль системи призначення. Треба дочекатись вступу у силу 1 травня закону про держслужбу, і нехай тоді і буде прозоро через конкурс призначений керівник", - сказав Чорний.

Він зауважив, що у випадку призначення керівника в Держгеонадрах зараз, у громадськості потім не вистачить сили для його звільнення.

Чорний водночас допускає, що закон про держслужбу, якого так довго чекали, можуть відтермінувати. Він нагадав, що у Раді зареєстрований законопроект № 4447, суть якого - відтермінувати вступ у дію закону про державну службу. "Це говорить про те, що система себе захищає. А закон, який заважає призначати ефективних керівників - не потрібний", - вважає Чорний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-