Адвокат стверджує, що Шустер не підозрюваний, а свідок

Адвокат стверджує, що Шустер не підозрюваний, а свідок

Укрінформ
Журналіст Савік Шустер для отримання дозволу на роботу в Україні надавав довідку МВС про відсутність судимостей чи порушених проти нього справ, заявив адвокат Ярослав Романчук.

У кримінальному провадженні Державної фіскальної служби Шустер проходить як свідок, запевняє він, оприлюднюючи правову позиція захисту "Савік Шустер Студія" у Фейсбуці.

"25 квітня 2016 року Київським центром зайнятості був виданий наказ щодо анулювання Дозволу на працю в Україні Савіку Шустеру. Підставою для такого скасування став лист Державної фіскальної служби України щодо того, що проти нього особисто відкрито кримінальне провадження", - нагадує адвокат.

"Рішення щодо скасування наказу є нікчемним тому, що при подачі документів на продовження дозволу на працю, який був виданий 31.03.2016 року, Студія надала офіційну довідку, видану МВС України щодо відсутності по відношенню до Савіка Шустера кримінальних проваджень де б він проходив в якості підозрюваного та відсутності судимостей", - заявляє він.

За словами Романчука, "кримінальне провадження, яке ведеться Слідчим управлінням ГУ ДФС у м.Києві порушене по факту і процесуальний статус Савіка Шустера на сьогоднішній день визначений як свідок".

"Виходячи із цього можемо стверджувати що рішення, яке ґрунтувалося на неправдивій інформації повинно бути скасовано", - заключив адвокат, який є керуючим партнером Міжнародного правового центру EUCON.

Нагадаємо, 25 квітня гендиректору ТОВ "Савік Шустер Студія" Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні, бо він нібито надав неправдиві дані щодо відсутності справ і судимостей. Згодом це рішення призупинили до з'ясування обставин справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-