У ВООЗ заявили про кінець епідемії поліомієліту в Україні

У ВООЗ заявили про кінець епідемії поліомієліту в Україні

Укрінформ
В Україні зупинена циркуляція вірусу поліомієліту, проте недосконала система імунізації населення несе небезпеку нових спалахів інфекції.

Про це під час брифінгу в Міністерстві охорони здоров'я сказав координатор оцінки реагування на спалах поліомієліту в Україні Патрік О'Конор, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

«Наші оціночні висновки є такими: передача вірусу поліомієліту в Україні ймовірніше за все припинилася. Але при цьому команда експертів з оцінки занепокоєна тими прогалинами, які існують в програмах імунізації і епіднагляду в Україні, які наражають Україну на високий ризик появи нового спалаху», - сказав О'Конор.

Він зазначив, що всі напрацювання в галузі інформування населення та проведення щеплень можуть бути ефективними лише за наявності повноцінної програми рутинної імунізації.

Так, за його словами, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) розробила рекомендації для України стосовно проведення вакцинації, здійснення епідеміологічного нагляду, а також комунікації між фахівцями і групами населення.

Як зазначив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, імунізація співпала у часі з переходом у світі та Україні на іншу двовалентну вакцину проти поліомієліту.

«Станом на сьогодні вже зареєстровано дві нових двовалентні вакцини, які мають всі відповідні посвідчення», - сказав Перегінець.

Він додав, що потреба в кількості вакцин передана ЮНІСЕФ і найближчим часом вакцина буде доставлена в Україну і  використовуватиметься в програмах рутинної імунізації.

Як повідомляв Укрінформ, з жовтня 2015 по лютий 2016 року в Україні за рекомендацією ВООЗ було оголошено додаткову трьохтурову вакцинацію дітей від поліомієліту у відповідь на спалах цієї хвороби на Закарпатті. За час проведення додаткової імунізації вакцину отримали: в першому турі було провакциновано 65% дітей, в другому турі - 75%, в третьому турі майже 82%.

Незалежна моніторингова місія ВООЗ з оцінки реагування на спалах поліомієліту працювала в Україні з 19 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-