Субсидій потребуватимуть 8 мільйонів сімей - Мінсоцполітики

Субсидій потребуватимуть 8 мільйонів сімей - Мінсоцполітики

Укрінформ
За прогнозом Мінсоцполітики, кількість сімей, що потребуватимуть підтримки від держави на ЖК-послуги, зросте. Але кожна родина, яка не зможе самостійно сплачувати за комунальні послуги, отримає таку підтримку.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Одночасно з рішенням щодо нових цін на природний газ урядом України ухвалене й рішення щодо удосконалення механізму надання житлових субсидій для підвищення ефективності цієї програми. У зв’язку з підвищенням цін на природний газ і теплову енергію в опалювальному сезоні 2016/2017 рр. прогнозується збільшення кількості сімей, які звернуться за призначенням субсидії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за орієнтовними розрахунками, таких сімей в Україні може бути близько 8 млн. В опалювальний період 2015-2016 років субсидії отримували близько 5,5 млн родин.

На сьогодні у Держбюджеті України на 2016 рік для надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено 35 млрд грн. Передбачається додатково збільшити зазначені видатки більш ніж на 5 млрд грн. Це дасть змогу у повному обсязі забезпечити фінансування пільг і субсидій домогосподарствам, які не зможуть самостійно сплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги.

Пропозиції щодо збільшення фінансового ресурсу найближчим часом будуть направлені до Верховної Ради для ухвалення відповідного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-