Під київською мерією мітингують захисники лісу

Під київською мерією мітингують захисники лісу

Укрінформ
У четвер, 28 квітня, під стінами Київської міської державної адміністрації активісти вимагають від мера столиці Віталія Кличка звернути увагу на масову незаконну вирубку дерев під забудови у столиці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

На мітингу зібралося близько 200 осіб з плакатами «Геть корупція. Схеми КМДА», «Банду Білоцерковця геть з благоустрою Києва», «КП «Благоустрій» розсадник корупції, свавілля та беззаконня».

«Зараз відбувається нищівна вирубка лісів Києва під забудови. Усі забудовники намагаються будувати біля лісів. Такі проблеми по усьому Києву, зокрема Голосіївський район, ліс на Позняках, Святошинський район. Досить вже пиляти ліс. Хочемо, аби кияни не чекали поки їх захистять. Потрібно об'єднуватися і контролювати все, що стосується забудов Києва», - сказав активіст Андрій Хрутьба.

У коментарі кореспондентові Укрінформу учасники акції заявили, що також вимагають від КМДА прийняти дієвий та повноцінний механізм контролю рішень щодо вирубок, який буде підтриманий експертами та громадянським суспільством, а також запустити процес повного аудиту землевідведень та передачі землі в оренду за часів Черновецького в зелених зонах.

Мітингарі повідомили, що згідно з підписаною угодою про асоціацію з ЄС, Україна зобов'язана збільшити відсоток заповідних територій з 6 відсотків до 15, а в Києві заповідаються окремі дерева та знищуються окремі ліси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-