Уряд не бояться паніки через нові тарифи на газ - Ковалів

Уряд не бояться паніки через нові тарифи на газ - Ковалів

Укрінформ
Ще перший етап приведення цін на газ до ринкового рівня підтвердив, що риторика деяких політиків в Україні про можливість неспрацювання системи субсидій та низький рівень розрахунків населення за газ не відповідає дійсності.

Про це заявила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів в ефірі "5-го каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу вам нагадати, що минулого року, коли був перший етап приведення цін на газ до ринкового рівня, ми мали аналогічну риторику тих же політичних сил, які говорили про те, що у нас буде вкрай низький рівень розрахунків за газ, що у нас не спрацює система субсидій і фактично сім'ї будуть відключені від газу. Ми пройшли рік. За його результатами система субсидій показала на 80% свою ефективність. За результатами року, розрахунки за газ становили не менше 90%. Тобто, істерика і паніка з точки зору можливих неплатежів за газ не виправдала себе. Як на мене, повторювати сьогодні ту саму риторику, яка не спрацювала, - досить політично безвідповідально", - сказала вона.

Перший заступник міністра підкреслила, що нинішнє рішення уряду Україна повинна була прийняти ще 20 років тому.

"Цим рішенням ми фактично відкриваємо для України величезний ринок енергоефективності, який ми оцінюємо у більш ніж 35 млрд доларів", - наголосила Ковалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-