Новиков про документи на екстрадицію Савченко: Схоже на правду

Новиков про документи на екстрадицію Савченко: Схоже на правду

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко, засуджена російським судом за сфабрикованим обвинуваченням до 22 років позбавлення волі, може бути передана Україні вже у другій половині травня.

Таку думку висловив один з адвокатів українки Ілля Новиков.

«Vira Savchenko бачилася з сестрою, Надія почувається краще. Їй дали на заповнення папери, кажуть, для підготовки до відправлення в Україну. Я не можу на 100% це підтвердити, самих паперів ми поки що не бачили, але в цілому схоже на правду. Схоже, що домовленості президентів Порошенка з Путіним, про які оголосили тиждень тому, виконуються. Є шанс, що Надія буде удома вже у другій половині травня», - написав Новиков на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв Укрінформ, сестра Савченко Віра повідомила, що Надія заповнює документи, які їй видало керівництво СІЗО у Новочеркаську з поясненням, що вони необхідні для екстрадиції. Однак Савченко побоюється, що ці документи можуть бути використані для етапування.

Надія Савченко розглядається як варіант обміну на затриманих російських спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, які визнані винними у скоєнні низки кримінальних злочинів на території України. Їх засуджено до 14 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-