Організатору вбивства Нємцова навіть не пред'явили обвинувачення - адвокати

Організатору вбивства Нємцова навіть не пред'явили обвинувачення - адвокати

Укрінформ
Адвокати Вадим Прохоров і Ольга Михайлова, які представляють інтереси дочки вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова Жанни, направили слідчому клопотання, в якому вимагають висунути обвинувачення причетним до злочину - Руслану Геремеєву, якого вони вважають організатором замаху, та його братові Артуру.

Крім того, захисники нагадали про причетність до вбивства Нємцова кількох осіб, яким не лише не пред'явили звинувачення, а навіть не допитали, пише РБК.

У документі із посиланням на матеріали справи зазначається, що слідство вважає причетним до вбивства політика офіцера батальйону Внутрішніх військ МВС «Север» Руслана Геремеєва і його брата Артура Геремеєва. Крім того, у клопотанні причетними до вбивства Нємцова особами названі командир батальйону Внутрішніх військ МВС «Север» Алібек Делімханов, співробітник МВС Чечні Асланбек Хатаєв, Шамхан Тазабаєв, а також родичі Руслана Геремеєва - сенатор від Чечні Сулейман Геремеєв і начальник РВВС по Шелковському району Чечні Ваха Геремеєв.

«Проте, незважаючи на те, що слідством виявлено обставини, які вказують на можливу причетність цих осіб до організації і вбивства Нємцова, ніхто з них належним чином не був допитаний, щодо них не проведено вичерпний перелік оперативних і слідчих дій, а Руслану і Артуру Геремеєвим навіть не пред'явлено звинувачення", - зазначається в клопотанні.

Як повідомлялося, опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений у центрі Москви 27 лютого 2015 року. За звинуваченням у вбивстві було затримано п'ятьох уродженців Чечні, у тому числі можливого виконавця злочину Заура Дадаєва, колишнього військовослужбовця батальйону «Север». У грудні 2015 року Слідчий комітет назвав замовником убивства Руслана Мухудінова - водія Р.Геремеєва. Він заочно заарештований та оголошений у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-