На акції у Москві Путіну нагадали про Гаазький трибунал

На акції у Москві Путіну нагадали про Гаазький трибунал

Відео
Укрінформ
Група московських активістів вийшла на пікет на підтримку кримських татар з прапором корінного народу Криму і українською символікою.

Відеоролик розміщено у Youtube.

При цьому вони записали відеозвернення, в якому попросили вважати себе кримськими татарами і висловили упевненість, що окупанти півострова постануть перед Гаазьким трибуналом. «Ми, присутні тут, просимо вважати себе кримськими татарами. Вимагаємо припинити це свавілля. У нинішніх умовах, коли пан Бастрикін погрожує визнавати екстремістами тих, хто висловлює свою думку, ми хочемо сказати, що абсолютно не боїмося цих погроз. Крим – це Україна! Донецьк - це Україна! Луганськ – це Україна! «Русня», забирай танки! Свободу політв'язням! Свободу в'язням 26 лютого! Руки геть від Меджлісу!» - сказала учасниця пікету Віра Лаврешина.

Стоячи з плакатом «Руки геть від кримських татар!», громадські активісти нагадали всім про репресії відносно кримчан.

«Ми переконані, що ті, хто винен в анексії і окупації Криму, всі ці пани починаючи з Путіна, постануть перед Гаазьким трибуналом як військові злочинці», - заявили активісти.

Як повідомляв Укрінформ, «прокурор Криму» Наталія Поклонська опублікувала текст рішення так званого «Верховного Суду Республіки Крим» від 26 квітня 2016 року про заборону діяльності Меджлісу. На офіційній сторінці Наталії Поклонської у Facebook з'явилася публікація про те, що Меджліс кримськотатарського народу «визнаний екстремістською організацією, і його діяльність заборонено на території Російської Федерації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-