Генштаб сказав, скільки вже демобілізувались з четвертої хвилі

Генштаб сказав, скільки вже демобілізувались з четвертої хвилі

Укрінформ
Станом на 27 квітня з лав Збройних сил України звільнено близько 80 відсотків військовослужбовців, призваних на службу в межах 4 хвилі мобілізації.

Про це в середу на брифінгу в Києві заявив ТВО начальника Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ полковник Марк Андрусяк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як результат позитивної динаміки прийняття військової служби за контрактом є можливість виконання указу Президента щодо звільнення військовослужбовців, призваних під час 4 черги мобілізації. До кінця квітня заплановано звільнити близько 42 тисяч таких військовослужбовців. На даний час вже звільнено близько 80 відсотків", - сказав Андрусяк.

Водночас він зазначив, що з 5 травня по 30 червня 2016 року планується провести призов громадян на строкову військову службу. Він додав, що загалом планується призвати 16115 осіб, з яких 8015 до безпосередньо до складу Збройних сил України.

За словами Андрусяка, наразі з лав ЗСУ звільнено 60 відсотків строковиків, які відслужили встанрвлені терміни військової служби. Насамперед це військовослужбовці, які мають повну вищу освіту. Етап звільнення строковиків розпочався 5 квітня і триватиме до 31 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-