У ГПУ стверджують, що

У ГПУ стверджують, що "діаманти Корнійця" не є речовим доказом

Укрінформ
ГПУ спростувала оприлюднену екс-заступником генпрокурора Віталієм Каськом інформацію про те, що нібито діаманти, знайдені у Корнійця, є зниклим речовим доказом.

Про це заявляє прес-служба відомства.

"26 квітня колишній заступник генерального прокурора України В. Касько на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук розповсюдив неправдиву інформацію про те, що розслідування кримінального провадження, в якому досліджується походження знайдених діамантів в одного з фігурантів у провадженні так званих "діамантових прокурорів" зупинено тому, що речові докази зникли "з-під носу Подільської міліції, саме тоді, коли прокуратуру Подільського району Києва очолював нинішній в. о. генпрокурора Севрук Ю. Г.", - йдеться в повідомленні.

Як наголосили у ГПУ, у зв’язку із зазначеним, "на сьогоднішній день в даному кримінальному провадженні не встановлено факту зникнення речових доказів, триває досудове розслідування, вживаються слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне та всебічне дослідження обставин вчинених злочинів".

У Генпрокуратурі також поінформували, що зазначене кримінальне провадження було передано для подальшого розслідування до Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві наприкінці 2014 року (майже через 2 роки після звільнення чинного в.о. генерального прокурора Ю.Севрука з посади прокурора Подільського району м. Києва): "Дані факти підтверджуються супровідними листами направлення провадження та постановою про визначення територіальної підслідності, датованими кінцем 2014 року".

Як повідомлялося, Касько заявляв, що діаманти, вилучені у Корнійця, були "викрадені слідчими та прокурорами з речових доказів із іншого кримінального провадження". Він також стверджує, що коштовності були в специфічній упаковці, з помітками підприємства, з якого їх вилучили під час обшуку декілька років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-