Опубліковані розсекречені матеріали про аварію на ЧАЕС

Опубліковані розсекречені матеріали про аварію на ЧАЕС

Документ
Укрінформ
В Україні опубліковані розсекречені документи про аварію на Чорнобильській АЕС.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Опубліковані відомості про причини аварії на ЧАЕС; про характер руйнувань і обсяги пошкоджень на ЧАЕС; про величинах і склад суміші, викинутої при аварії; про радіаційної обстановки після аварії; про результати вимірювань радіаційної обстановки та інші.

З розсекреченими документами можна ознайомитися за посиланням.

Раніше прес-служба УІНП повідомила, що 28 квітня В'ятрович прочитає публічну лекцію до 30-річчя Чорнобиля "Катастрофа ім. Леніна: Чорнобиль в документах КГБ".

"Недолугі спроби Москви приховати правду про катастрофу та посилення національно-демократичного руху в Україні, зародження спільноти "зелених" активістів та падіння "Імперії зла" - про це та багато іншого розповість В’ятрович. Лекція відбудеться 28 квітня, 18:30 - 20:30, в Українському кризовому медіа-центрі", - ідеться в повідомленні.

На переконання В'ятровича, аварія на Чорнобильській АЕС не була результатом помилки оператора в ніч на 26 квітня 1986 року. І навіть не була результатом численних помилок, яких припустилися під час її спорудження. Чорнобильська катастрофа просто не могла не відбутися в такій країні, як СРСР, тому що була втіленням фундаментальної помилки, закладеної в основу цілої країни.

Аварія показала не лише звичку радянської влади брехати, але й цілковиту слабкість системи, яка не змогла впоратися з "мирним атомом". Управлінська бездарність, політика замовчування та некомпетентність зруйнували основу СРСР: сліпу віру "совєтської людини" у свою державу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-