В одеській мерії спростували втечу Труханова за кордон

В одеській мерії спростували втечу Труханова за кордон

Укрінформ
Мер Одеси Геннадій Труханов не залишав межі України і перебуває в міській раді, хоча сесія Одеської міськради, запланована на 27 квітня, не відбудеться - засідання перенесли на 18 травня.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівник прес-служби міськради Наталія Мальцева.

"Інформація, поширена деякими ЗМІ про відбуття за межі країни мера Одеси Геннадія Труханова, є недостовірною", - сказала вона.

За її ж словами, відкладення терміну проведення сесії пов'язане з неможливістю розгляду й ухвалення депутатами рішень щодо низки проектів рішень міськради з земельних питань, раніше внесених до порядку денного 6 сесії.

"В одному із столичних судів зараз розглядається спірна справа із земельних взаємовідносин, а саме: суд скасував нормативну грошову оцінку землі, і міськрада подала касаційну скаргу. Поки суд не ухвалить рішення, міськрада не буде обговорювати й приймати рішення щодо нормативно-грошової оцінки землі. Таке рішення депутати ухвалили 25 квітня", - додала прес-секретар.

Нагадаємо, сьогодні виконуючий обов'язки заступника голови Одеської ОДА Саша Боровик заявив, що Геннадій Труханов скасував заплановану на 27 квітня сесію міськради і виїхав за межі України.

Учасники акції протесту на Думській площі, що продовжують вимагати відставки мера Труханова через подвійне громадянство та участь через афільованих осіб у створенні офшорних компаній, дотримуються іншої думки щодо причин відкладення сесії. Вони стверджують, що сесію перенесли через можливе загострення ситуації в місті напередодні травневих свят.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-