Правий сектор: Доповідь генпрокурора РФ про переворот - абсурд і фантазія

Правий сектор: Доповідь генпрокурора РФ про переворот - абсурд і фантазія

Укрінформ
Абсурдом і фантазією назвали у "Правому секторі" доповідь генпрокуратура Росії Чайки, де той звинуватив український Добровольчий корпус (ДУК) у спробах організувати державний переворот в РФ.

Про це заявив кореспонденту Укрінформу прес-секретар ДУК ПР Артем Скоропадський.

"У доповіді генпрокурора Росії йдеться, що спроби робилися з допомогою сторінок у соцмережі ВКонтакте. Що ж це за переворот, який можна зробити у соцмережі? Це, по-перше. По-друге, в Росії давно закриті доступи до наших сторінок. Ми вже не раз були свідками найбільш абсурдних заяв на свою адресу з боку Росії. Ця заява - з тієї ж серії, російська фантазія", - наголосив Скоропадський.

Він також вважає, що найголовнішим деструктивним елементом є російські силові структури.

"Прийде час, і вони разом зі своїм патроном Путіним будуть відповідати за все, що зараз відбувається", - заявив Скоропадський.

Як повідомлялося, Генпрокуратура Росії звинуватила прихильників "Правого сектора" в спробах організувати масові заворушення для здійснення держперевороту.

У доповіді Чайки, присвяченій стану правопорядку і законності в країні у 2015 році, зокрема, говориться: "Заблоковано доступ до сторінок в соціальній мережі ВКонтакте, за допомогою яких прихильники української націоналістичної угруповання "Правий сектор" робили спроби організації масових заворушень і несанкціонованих публічних акцій з метою здійснення державного перевороту в Російській Федерації".

17 листопада 2014 року російський Верховний суд визнав "Правий сектор" екстремістським і заборонив його діяльність в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-