В аеропорту

В аеропорту "Київ" дезертир збирав гроші нібито для бійців АТО

Фото, відео
Укрінформ
Київська поліція розслідує протиправну діяльність чоловіка, який збирав гроші на допомогу бійцям АТО. Досудовим слідством встановлено: дезертир протягом року "працював" на території столичного аеропорту.

Про це інформує прес-служба Нацполіції Києва.

"До співробітників Солом’янського управління поліції надійшла оперативна інформація: власник благодійної організації, котрий збирає матеріальну допомогу військовослужбовцям, отримані кошти використовує… для власного збагачення", - зазначили у відомстві.

За даним фактом слідчі управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Як розповів начальник Солом’янського управління поліції Павло Василенко, на сьогодні правоохоронці встановили: чоловіка в 2015 році судом було притягнено до відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ст. 407 (Самовільне залишення військової частини або місця служби) ККУ. Участь у бойових діях та в антитерористичній операції він не брав, а допомогу Збройним Силам України не надає.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За час своєї діяльності зловмисник встиг зареєструвати благодійну організацію та збирав гроші нібито на допомогу бійцям АТО. Однак на офіційний запит до Міноборони правоохоронці отримали відповідь: дана організація жодної допомоги військовослужбовцям не надає. Таким чином встановлено, що благодійний фонд діє, так би мовити, для прикриття протиправної діяльності.

"Злодій зізнався правоохоронцям: "працював" майже кожного дня по три-чотири години, - зазначив Василенко, - знав розклад літаків та обирав найбільш "перспективні" рейси. Одягнувшись у військову форму, чоловік просив гроші як у громадян України, так і в іноземців. Щодня "заробіток" чоловіка становив близько 5000 гривень".

Правоохоронці проводять всебічну перевірку діяльності "благодійника".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-