Активісти в Одесі заблокували міськраду

Активісти в Одесі заблокували міськраду

Укрінформ
Учасники акції пікетування Одеської міськради, які вимагають відставки мера Геннадія Труханова, зранку у вівторок забарикадували входи до будівлі міськради шинами, сміттєвими контейнерами та уламками паркану, яким обнесена мерія.

Поряд із адмінбудівлею чергує загін спецпризначення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У результаті нічного нападу "тітушок" на учасників акції протесту, що триває майже два тижні, кілька пікетувальників отримали серйозні травми від ударів битами та палицями з металевими наконечниками, двом з них довелось звернутися за медичною допомогою до міськлікарні №1. Про це громадські активісти розповіли очільнику облУВС Гіоргі Лорткіпанідзе, зустріч з яким відбулася вранці", - зазначив у розмові з кореспондентом Укрінформу один з ініціаторів акції протесту Сергій Гуцалюк.

За його словами, "співробітники поліції затримали вночі трьох із близько тридцяти нападників, що били пікетувальників і трощили намети, ще двох  вдалося затримати самим учасникам акції протесту, а третій втік, відстрілюючись від переслідувачів з револьвера".

Під час зустрічі генерал Лорткіпанідзе повідомив, що працівники Приморського відділу поліції Одеси розпочали розслідування за фактом нічного нападу і побиттям громадян. Триває опитування учасників нічного конфлікту, в тому числі групи затриманих, додав Гуцалюк.

Водночас очільник облУВС запропонував учасникам акції протесту не відновлювати до травневих свят наметове містечко з урахуванням напруженої ситуації в місті.

Фото: Сергый Гуцалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-