Суд подовжив арешт Краснову на два місяці

Суд подовжив арешт Краснову на два місяці

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід керівнику цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіславу Краснову до 24 червня 2016 року.

Це рішення його захисники зможуть оскаржити в Апеляційному суді столиці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вважаємо, що дане рішення законне. Ми звернулися з відповідним клопотанням, а суд його задовольнив», - сказав журналістам прокурор відділу Генеральної прокуратури Андрій Сваток.

Він прокоментував стан здоров'я керівника цивільного корпусу "Азов-Крим". Прокурор зазначив, що 22 квітня слідчий суддя по справі зобов’язав його забезпечити медичне обстеження Краснова. Цього ж дня до слідчого ізолятора прибула бригада швидкої допомоги та було проведено огляд. Але це не було повне обстеження.  «Наступного дня його також оглядали. До зали суду була викликана швидка допомога. Всі лікарі, які прибували, надали висновки, що Станіслав Краснов може продовжити участь у розгляді даного клопотання», - сказав він.

Сваток нагадав, що учора підозрюваний втратив свідомість у залі суду та його доставили до медичного закладу для обстеження. «Лікарі, які оглядали, за результатами проведення низки аналізів, зокрема рентгену та УЗД прийняли рішення про те, що Станіслав Краснов не потребує госпіталізації», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, учора Краснов заявив журналістам, що за час голодування втратив 12 кг і  перестав пити воду.

Підозрюваний зазначив, що стан його здоров'я значно погіршився, але лікарі його не оглядають. «Ніякої медичної допомоги мені не надавалося, не дивлячись на те, що у п’ятницю постановили терміново провести мені медичне обстеження, але ніякого медичного обстеження мені не проводять», - сказав Краснов.

21 березня Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід очільнику громадянського корпусу “Азов-Крим” Краснову з домашнього арешту на утримання під вартою.

Раніше, 3 березня, Шевченківський районний суд обрав для Краснова запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

3 березня Краснова госпіталізували до реанімації однієї з клінік Києва.

Інформація про затримання Краснова співробітниками СБУ з’явилася 28 лютого. Активіст заявив про побиття і катування під час затримання. На обличчі у нього було видно гематому.

СБУ підозрює його в причетності до тероризму і державній зраді. Краснов наполягає, що спецслужба сфальсифікувала справу проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-