У Краснова через сухе голодування відмовили нирки – адвокат

У Краснова через сухе голодування відмовили нирки – адвокат

Укрінформ
У вівторок, 26 квітня, Шевченківський суд міста Києва оголосить рішення про запобіжний захід для утримання під вартою керівника громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслава Краснова.

Про це повідомив один із захисників Краснова Андрій Мамалига, передають Крим.Реалії.

«Рішення оголосять завтра, о 8,30», – сказав він, додавши, що виключає можливість звільнення Краснова з-під варти. «Там варіантів немає, немає жодного відсотка ймовірності, що звільнять», – сказав адвокат, назвавши таке рішення суду «замовним».

За його словами, Краснова повернули до зали суду після короткого обстеження.

«Йому трохи краще, щось вкололи йому... Через сухе голодування у нього перестали працювати нирки. У лікарні зробили УЗД, флюорографію, підстрахувалися таким чином на випадок, якщо щось станеться зі здоров'ям у Стаса», – сказав Мамалига.

За словами адвоката, Краснов після повернення з лікарні в зал суду лежав на лаві в клітці через слабкість. Адвокат також сказав, що Краснов припинив сухе голодування і почав пити воду.

Нагадаємо, голова громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслав Краснов перейшов на сухе голодування в суботу, 23 квітня. На суді 25 квітня, де розглядається питання про продовження строку тримання під вартою Краснова, дозволили медикам оглянути голодуючого. Лікарі сказали, що показники заарештованого в межах норми.

12 квітня Апеляційний суд Києва визнав законним арешт керівника громадянського корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова. У відповідь на це Краснов оголосив голодування.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ в районі села Щастя під Києвом у ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав у схованку неподалік автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

За словами керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука, затриманню передували оперативно-розшукові заходи зі спостереження за Красновим. Ткачук повідомив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором з російських спецслужб. Він зазначив, що українським силовим відомствам відоме прізвище громадянина Російської Федерації, з яким на зв'язку перебуває затриманий. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-