Адвокат Литвиненка допоможе готувати документи Савченко для Євросуду

Адвокат Литвиненка допоможе готувати документи Савченко для Євросуду

Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін під час подання документів до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) працюватиме з одним із кращих адвокатів Європи Беном Еммерсоном.

Про це він розповів у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«У травні планую поїхати в Європу, провести там низку зустрічей щодо «кейсу Савченко». Зокрема, працюватиму з Беном Еммерсоном, знаменитим юристом, який був адвокатом у справі Литвиненка», - повідомив Фейгін.

Він уточнив, які особливості розгляду справи Савченко в ЄСПЛ опрацьовуватиме у співпраці з Еммерсоном: «Нагадаю, через те, що Надія Вікторівна відмовилася подавати апеляцію на вирок у Росії, під час подачі документів в ЄСПЛ виникає проблема «невичерпання місцевої юрисдикції». Проте, як зазначає Еммерсон, а він - європейська величина в юриспруденції, такі можливості є».

У справі про отруєння в Британії Олександра Литвиненка Еммерсон представляв інтереси його вдови Марини.

Еммерсон - провідний британський адвокат у сфері міжнародного, гуманітарного і кримінального права. Спецдоповідач ООН з прав людини в контексті боротьби з тероризмом. Багато працював у Європейському суді з прав людини, Міжнародному кримінальному суді. Виступав як суддя Міжнародного кримінального суду щодо Руанди і колишньої Югославії. Захищав Джуліана Ассанжа у справі про його екстрадицію, представляв позов Грузії проти РФ у ЄСПЛ.

Нагадаємо, 22 березня Надія Савченко засуджена в Росії за сфальсифікованим обвинуваченням до 22 років ув’язненням. У вівторок, 19 квітня, після розмови з Президентом Порошенком Надія припинила сухе голодування. Наразі обговорюється можливість її обміну на російських ГРУшників Єрофеєва і Александрова, засуджених в Україні.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним буде опубліковано на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-