Католики вже збирають пожертви для переселенців на заклик Папи Римського

Католики вже збирають пожертви для переселенців на заклик Папи Римського

Укрінформ
Католики всього світу збирають пожертви для постраждалих від військового протистояння на Донбасі. Збір коштів відбувається за ініціативи Папи Римського Франциска І.

Про це повідомляє DW.

Для потреб постраждалих від війни на Донбасі католики всього світу на заклик Папи Римського Франциска І розпочали у неділю, 24 квітня, збір пожертв. Понтифік закликав вірян Римо-Католицької церкви до "щедрих" пожертв на допомогу біженцям та внутрішнім переселенцям в Україні.

Як повідомляв Укрінформ,  МЗС України подякувало за загальноєвропейську гуманітарну ініціативу Папи Римського для України.

Папа Франциск ініціював проведення в Європі серед вірян Католицької церкви збір пожертв на гуманітарну допомогу Україні.

Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) зазначив, що ця акція буде передвісником більш широкої гуманітарної акції за ініціативи Папи Римського. Усі кошти, які будуть зібрані 24 квітня, передадуть у фонд, який буде адмініструвати папська рада. Надалі фонд буде проводити визначення нагальних потреб людей в Україні і направляти кошти на їх вирішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-