Консул Ізраїлю розповів про систему безпеки в аеропорту Бен-Гуріон

Консул Ізраїлю розповів про систему безпеки в аеропорту Бен-Гуріон

Укрінформ
Почесний консул Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олег Вишняков заявив про жахливий стан системи безпеки в українських аеропортах.

Про це він написав у Фейсбуці.

«Україна поки не знайома з поняттям теракту. У нас нікого не брали в заручники на вокзалі, в аеропорту або магазині, не підривали бомби, нікому не погрожували смертники. Але це не означає, що загрози не існує. Сьогоднішня реальність говорить про те, що СБ слід зосередитися саме на безпеці в повсякденному житті», - наголошує Вишняков.

Консул навів приклад, як працюють служби безпеки в Ізраїлі: «Щоб встигнути на свій літак, наприклад, в аеропорту Бен-Гуріон, треба запастися 2-3 годинами часу - саме стільки займе процедура перевірки всіх ваших документів, багажу, особистих речей і вас самих. Зате ви точно можете бути впевнені: ніяких терористів з будівлі аеропорту не випустять».

Консул пояснив, що в ізраїльському аеропорту вибудувана багаторівнева система перевірки на всі види загроз.

«Металошукачі, сканери, особисті огляди, опитування, аналізи повітря і матеріалів на вибухівку, поліцейські собаки, перевірка вас на «адекватність» і правдивість мети подорожі, системи відеоспостереження, десятки співробітників спецслужб, про яких ви ніколи не дізнаєтеся - все це робить перебування в Ізраїлі безпечним… СБ аеропорту Бен-Гуріон майже щодня відпрацьовує різні надзвичайні ситуації, які загрожують безпеці: не тільки терористичну атаку, але також дії на випадок землетрусу, пожеж - всього на світі. Реакція співробітників аеропорту за будь-якої позаштатної ситуації буде миттєвою, ніхто не залишиться стояти з розведеними руками і розгублено дивитися по сторонах», - запевняє він.

Вишняков поясняє, що в Ізраїлі самі люди давно звикли жити в стані «підвищеної бойової готовності», і безпека стоїть на першому місці.

«Україні, якщо вона хоче спокою на своїй землі, теж доведеться навчитися жити в стані громадянської відповідальності», - підкреслив Вишняков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-