З Харківського університету евакуювали більше тисячі людей: вибухівку не знайшли

З Харківського університету евакуювали більше тисячі людей: вибухівку не знайшли

Укрінформ
Вибухові речовини не виявили у "замінованих" будівлях Харківської ОДА та університету ім.Каразіна, звідки евакуювали 1,5 тис. осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області Оксана Калмикова.

"Правоохоронці евакуювали 1,5 тис. громадян з обох будівель, оглянули 20 тыс.кв. м площ - ні в ХОДА, ні в університеті міни не виявлено", - відзначла Калмикова.

За її словами, вирішується питання про внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або ушкодження об'єктів власності".

"Наразі поліція проводить усі необхідні заходи щодо встановлення осіб, які повідомили про замінування", - додала Калмикова.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 квітня об 11.10 до поліції надійшло повідомлення про замінування будівлі ХОДА, а в 11.30 - про замінування університету ім.Каразіна, де о 10.45 гість міста - керівник Адміністрації Президента України Борис Ложкін - відкрив постаменти з бюстами Нобелівських лауреатів, чиє життя було пов'язане з Харковом: мікробіолога Іллі Мечникова, фізика Льва Ландау і економіста Семена Кузнеця.

22 квітня у будівлі ХОДА також шукали бомбу  і не знайшли, шукають "мінера". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-