Діаспора заблокувала конгрес проросійських пропагандистів у Брюсселі

Діаспора заблокувала конгрес проросійських пропагандистів у Брюсселі

Укрінформ
Українській громаді у Бельгії вдалося заблокувати проведення російського пропагандистського заходу, спрямованого на дискредитацію України.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі повідомила українська громадська активістка Інна Чефранова, яка організувала маніфестацію на протидію російській пропаганді.

«Ми, українські активісти у Бельгії, планували провести протестну акцію перед одним з готелів в Брюсселі у центрі міста, де планувався антиукраїнський конгрес «Неонацизм та тероризм: реальні виклики для Європи». Цей захід організований спонсорованою Кремлем праворадикальною бельгійською організацією «Евро-Рус», за сприяння посольства РФ у Бельгії. Під час «конгресу» мав відбутися показ сумнозвісного фільму французького режисера Поля Морейри «Україна: маски революції», - розповіла Чефранова.

За її словами, дирекція готелю не знала про зміст цього заходу.

«Після того, як ми отримали дозвіл від поліції на наш протест, керівництво готелю одразу ж скасувало цей ганебний захід та повернуло гроші організаторам. Це невеличка, але наша перемога над злочинною кремлівською пропагандою та місцевими маріонетками Кремля», - наголосила вона.

Чефранова зазначила, що організатори також видалили анонс про цю подію із соціальної мережі.

«Відтак, доведеться відслідковувати, чи цей захід перенесуть в інше місце», - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-