Гройсман обіцяє зруйнувати монополію на ринку ліків

Гройсман обіцяє зруйнувати монополію на ринку ліків

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман обіцяє, що в Україні буде зруйновано монополію, яка утворилася на ринку забезпечення лікарськими засобами.

Про це він заявив у п'ятницю на прес-конференції з нагоди надходження першої партії ліків для онкохворих, закуплених британською компанією Crown Agents у рамках проведення закупівель лікарських засобів МОЗ України через міжнародні організації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз є монополія 5-6 фірм, які стоять на кордоні, протистоять тому, аби ввезти нормальні ліки в Україну. Я хотів би це абсолютно чітко підкреслити, що це буде зруйновано. Розраховую на те, що в парламенті це питання буде врегульовано законом», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що уряд вже подав на розгляд до Верховної Ради відповідний законопроект, який дозволить вирішити це питання, однак депутати стверджують, що мають свій проект закону, кращий за урядовий.

«Для мене немає значення, я не хочу ні з ким змагатися, бо мені треба, щоб ліки були якісними та дешевшими, щоб вони були на полицях аптечних закладів», - наголосив Прем'єр.

На його переконання, ухвалення відповідного Закону, як і ухвалене урядом два дні тому рішення про спрощення реєстрації іноземних ліків в Україні, значно розширить ринок, дасть можливість потрапити на український ринок якісним препаратам, які сертифіковані і споживаються в інших країнах.

«Це буде впливати позитивно у тому числі на формування ціни на препарати для українців», - підсумував Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-