Діаспора закликає ЄС якнайшвидше скасувати візи для українців

Діаспора закликає ЄС якнайшвидше скасувати візи для українців

Укрінформ
Скасування віз для короткострокових подорожей громадян України до ЄС дозволить вивести відносини між європейськими народами на новий рівень, тому має відбутися якнайскоріше.

Таку думку висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Світовий конгрес українців закликає Раду Європейського Союзу і Європейський парламент у терміновому порядку прийняти пропозицію Єврокомісії (щодо скасування віз для громадян України - ред.) , i таким чином, зміцнити зв'язки між народами України і Європейського Союзу", - сказав Чолій.

Він додав, що СКУ вітає пропозицію Європейської комісії щодо включення України до списку країн, чиї громадяни можуть подорожувати без візи у Шенгенській зоні.  "Пропозиція була результатом того, що Україна успішно виконала всі умови в рамках Плану дій з візової лібералізації, в тому числі запровадила реформи у сфері правосуддя і верховенства права", - наголосив президент СКУ.

Нагадаємо, що Єврокомісія у середу внесла законодавчі пропозиції до Ради ЄС і Європарламенту щодо скасування для громадян України візових вимог для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-