Росія ганяє

Росія ганяє "гумконвої" на Донбас про людське око - прикордонники

Укрінформ
Черговий "гуманітарний конвой" із Росії прийшов на український Донбас знову напівпорожнім.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар відомства Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового, 51-го так званого гуманітарного конвою. Всього в Україну зайшло 113 автомобілів. Всі вони були напівпорожніми, що вкотре свідчить про декларативність цієї акції», - сказав Слободян.

Він зауважив, що вантаж - переважно продукти харчування та медикаменти.

Слободян підкреслив, що ця акція, як завжди, була пропіарена російськими ЗМІ. Водночас російські ЗМІ не повідомляють про те, що з 18 квітня в Україну через закритий пункт пропуску «Довжанський» російська сторона розпочала несанкціоноване постачання на непідконтрольні території України спеціальної техніки нібито для потреб «міністерства надзвичайних ситуацій» цього сепаратистського квазідержавного утворення.

Речник зауважив, що на територію "ЛНР" передбачається доставити понад 100 одиниць спеціальної автомобільної техніки. З метою приховування масштабів такого процесу, переміщення зазначеної техніки здійснюється невеликими партіями - приблизно по 10 автомобілів щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-