У Росії досі перевіряють, хто торік побив Афанасьєва

У Росії досі перевіряють, хто торік побив Афанасьєва

Укрінформ
Апарат уповноваженого з прав людини при президентові Росії уточнює походження виявлених у серпні 2015 року у незаконного засудженого в РФ українця Геннадія Афанасьєва тілесних ушкоджень, але категоорично відкидає версію про катування.

Про це йдеться у відповіді прес-служби УППЛ РФ на запит кореспондента Укрінформу.

Вказується, що «під час надходження Г.С.Афанасьєва 13.08.2015 в СІЗО-4 ГУФСВП Росії по Ростовській області з Шахтинського ІТТ під час огляду у нього були виявлені тілесні ушкодження». Після цього з ініціативи уповноваженого з прав людини слідчими органами РФ було прийнято рішення про передачу повідомлення щодо перебування під слідством у Слідчий відділ по м.Шахти по Ростовській області. Уточнюється, «в даний час Апаратом Уповноваженого ініційована додаткова перевірка щодо виявлених обставин».

Що стосується заяв Афанасьєва, що свідчення проти Олега Сенцова і Олександра Кольченка в ході слідства були вибиті з нього під тортурами і погрозами, то тут питання закрите. «Після неодноразових перевірок (ініційованих після звернень матері Афанасьєва і українського омбудсмена Валерії Лутковської. - Ред.), відомості про застосування до Г.С.Афанасьєва недозволених методів ведення слідства свого підтвердження не знайшли», - повідомляє апарат УППЛ РФ.

Зауваження кореспондента Укрінформу з приводу того, що «у випадку з Афанасьєвим також є казус із визнанням-невизнанням російською владою його українського громадянства», було залишено без уваги.

Як повідомляв Укрінформ, Геннадій Афанасьєв є фігурантом сфабрикованої ФСБ справи Сенцова-Кольченка, відомого також як справа "кримських терористів". Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав Афанасьєва, Сенцова і Кольченка політичними ув’язненими. 18 квітня Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з примусовим визнанням належності громадянина України Геннадія Афанасьєва до російського громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-