Дружина Президента зводила особливих дітей на

Дружина Президента зводила особливих дітей на "Книжковий Арсенал"

Укрінформ
Дружина Президента України, голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко відкрила VI міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал". На цю подію вона запросила дітей з особливими потребами - вихованців інклюзивного навчального закладу школи І-ІІІ ступенів №168 м. Києва.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Для мене велика честь відкривати цю визначну та очікувану книжкову подію в Україні. "Книжковий Арсенал" вже шостий рік поспіль є майданчиком для спілкування читачів та відомих письменників з України та всього світу. З кожним роком він розширює свої межі та набуває все більшого престижу. Це означає, що для українців книга була і залишається необхідним елементом сучасного життя", - заявила перша леді на відкритті фестивалю.

У вітальному слові дружина Президента подякувала організаторам за те, що цьогорічна дитяча програма представлена темою "Особистість і особливе". "Ми живемо в особливий час і виховуємо особливе молоде покоління, яке вже змалечку розуміє такі поняття, як гідність, повага, підтримка одне одного і любов до рідної землі. А література є тим фундаментом, який закладає розуміння цих цінностей", - зауважила вона.

На церемонії відкриття виступив і 16-річний Ігор Диба, який має ДЦП. Хлопець прочитав власного вірша "Я помолюсь за Україну".

У ході фестивалю Марина Порошенко також поспілкувалася зі всесвітньо відомим шведським письменником Ульфом Старком та віце-президентом міжнародного Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіасом Фоссом.

Цьогоріч програма фестивалю складається із понад 20 тематичних блоків і спеціальних програм. Протягом п’яти днів – 20-24 квітня – запланована участь відомих письменників, філософів, літературних діячів та митців із близько 15 країн світу. Серед відомих українських авторів – Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Валерій Шевчук, Юрій Іздрик, Ірен Роздобудько та багато інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-